Siden vises best i Internet Explorer                                                           http://www.zantiagosiden.com © Alt på denne siden er copyrightbeskyttet

 

 

               

 

 

 

Resultater 2010

 

 

 

 

 

 

[2009][2011][2012][2013]

 

 

Dogs4All, Nordisk Vinner 2010

Arrangert av NKK

Lillestrøm

Dommer: Gertrud Hagstrøm

Søndag 28.11.10 deltok vi på Dogs4All på Lillestrøm. I år var denne utstillingen Nordisk Vinner, og vi hadde meldt på begge hundene. Sasja var først ute i juniorklasse, og det var 4 påmeldte i klassen. Han var minst av alle juniorene, men jammen greide han ikke å plassere seg som nummer 1 i klassen. Han var kjempeflink og travet som en liten gud... Fikk CK, gjorde han! Og kan nå kalle seg NORDJV-10!! Jago ble plassert som nummer 3 i championklasse, og fikk CK han også. Desverre ble det ingen plasseringer i BHK for gutta, men med rundt 10 hanhunder med CK, og bare 4 plasser, så er det helt i orden. Mange flotte norske og utenlandske hunder hadde tatt veien til Lillestrøm! Vi er i hvertfall storfornøyde med dagens resultater, CK på begge er bare supert. Takker alle kjente for hyggelig samvær og koselig prat, som vanlig!

Ordinær sporprøve i Värmland, 03.10.10

Dommer: Jan-Erik Nilsson

Tidlig søndag den 3. Oktober dro vi avgårde til de Värmlandske skoger for å starte på ordinær sporprøve med Jago. Etter noen timers kjøring begynte letingen etter oppmøtestedet... Det var jammen ikke lett, men etter mye kjøring hit og dit fikk vi hjelp over telefon. Da vi kom frem var det bare å lufte hund og komme seg ut. Jago og mor gikk avgårde, mens vi andre ventet i bilen. Etter ca. 20 minutter hørte vi skuddet fra skuddprøven, og rundt ti minutter senere kom mor og Jago ut av skogen, sistnevnte STORfornøyd med skanken i munnen! Det var ingen tvil om at Jago ville bli svensk viltsporchampion, han gikk klokkerent i dag! Han fikk 1. Premie med HP, og full pott med 42 poeng!

Helten!

 

Bevegelig hiprøve i Elverum, 13.09.10

Dommer: Kirsten Næss

Søndag var vi klare for aller siste tur i hiet for i år. Sasja skulle igjen starte på prøve, denne gangen med Kirsten Næss som dommer. Vi var veldig spente, og håpte på like bra resultat som sist. Slapp Sasja ved inngangen til hiet, og han søkte seg raskt gjennom alle hindringene. Jammen gjorde Sasja jobben sin denne gangen også, og det ble en flott 1. premie! Det er ikke verst for en liten langhår på bare 13 mnd! Vi er kjempestolte!

 

Bevegelig hiprøve i Elverum, 07.09.10

Dommer: Steinar Waage

Sasja stilte til start på sin aller første hiprøve, tirsdag 07.09. Dommer var Steinar Waage. Sasja ble sluppet ved higangen, og tok seg fram til vollgangen uten problemer. Så var det bare å vente.... Sånn er det å ha en forligger, 20 minutter man ikke tørr å puste!! Men det var helt unødvendig. Sasja gjorde jobben sin, og jammen fikk han en 1. premie!!! Helt utrolig gøy, og vi er så stolte. Sasjas kritikk: ”Hunden søker seg raskt og stille frem til vollgangen. Her setter den reven på plass med et kraftig angrep. Hunden parerer underveis revens utfall på en meget god måte. Bruker målet bra under hele prøven. Har noe umotivert biting i gitteret. Meget god jaktlyst. 1. pr”

 

Ordinær sporprøve i Løten, 05.09.10

Den nye svenske championen stilte til start på sporprøve i Løten, søndag. Han var tidlig ute i dag, og skulle gå med dommer Åse M. Pedersen og sporlegger Roger Johansen. Jago gikk et nesten perfekt spor i dag, og i følge kritikken løste han alle sporets utfordringer på en utmerket måte. Desverre bestemte Jago seg for å for første gang ikke ta opp skanken ved sporslutt, og mor som fører så derfor heller ikke at han markerte sporslutten, selv om han i følge dommeren gjorde dette. Dermed gikk de forbi – og det ble noen runder før de fant sporslutten på nytt. Heldigvis valgte dommeren å ikke trekke for mye for dette, og det ble allikevel en 1. premie for mor og Jago! Hadde det ikke vært for den litt uoppmerksomme føreren, hadde det blitt en HP også!

 

Svtk Borgvik

Värmlands Taxklubb

Jago: 1. jaktklass 1. jaktkkl. CK CERT 1BHK BIR BIS-5

6 dager var gått siden turen til Laxsjön da vi satte kursen mot Grums og utstilling i Borgvik i Sverige. Vi var ikke akkurat høye i hatten, kan man si, etter å ha støtt på dommere som ikke likte Jago begge turene til Sverige i høst. Vi hadde med oss begge hundene, men bare Jago var påmeldt. Sasja fikk forøvrig møte sin halvsøster Knacky-Knave’s Marsala på utstillingen, og vi så mange likhetstrekk mellom de to! Utstillingen ble holdt på en fantastisk utstillingsplass, med kjempefin atmosfære. Elven omringet av de gamle laftede husene og gamle, vedlikeholdte ruinene, var en fin ramme i solen. Det var bare vi og Tone med Bergsbakkens Prins Charming på plass med langhårshanhunder i dag, så det var duket for en hel-norsk hanhundklasse. Jago var først ute i jaktklass. I dag ville han heldigvis trave slik vi vet han kan, og gikk som ei kule i ringen. Han sto også fint på bordet, og i dag ble han heldigvis satt pris på som den vakre hunden han er! CK og CERT, og dermed Svensk utstillingschampion!!! Vi var storfornøyde og glade, og egentlig klare for å dra hjem og feire. Men inn i beste hanhund skulle vi da før vi dro hjem! Ikke hadde vi trodd at det var Jago som skulle vinne den helnorske finalen i dag. Kjempegøy og et stort kompliment å slå en så fin hund som Prinsen. Det opplever man ikke så ofte!! Det var ingen CK til tisper i dag, så Jago ble BIR. I finalen plasserte han seg som BIS-5. Endelig var det vår tur! 

 

Svtk Laxsjön

Bohuslän-Dals Taxklubb

Jago: 1 jaktklass 1 jaktkkl.

Søndag 29. August var vi i Sverige for å prøve oss på det svenske championatet igjen. NOK en gang var vi så ”heldige” å bli utsatt for en dommerendring, og for vår del var ikke dette ideelt.  I tillegg var Jago fast bestemt på å ikke trave ordentlig i dag, og satte på håndbrekket skikkelig når vi skulle inn i ringen... Det var varmt, så det kan ha hatt noe med saken å gjøre. Jago måtte uansett nøye seg med en ren 1. premie i dag. Vi hadde med oss dvergen Hedmoglàntans Emilio Estèvez til Sverige også, og han gikk det heldigvis bedre med. Han var definitivt dommerens type, og travet seg til seier i jaktklass, svenskt cert og championat, beste hanhund og BIR. Til slutt plasserte han seg som BIS-4. Gratulerer så mye til eier Jannicke Teigen, som satt spent hjemme i Norge og ventet :-)

"Miro"

 

NKK Bjerke, Norsk Vinner 2010

Dommer: Lars Omdahl

Jago: 1 chkl. 4 chkkl. CK 4. BHK

Sasja: 1. jk. 2 jkk.

Sasja var først ute, og han ble kun stilt fordi han trengte trening etter at han ikke ville stå på bordet i Ransäter. Han er i pelsbytte-perioden, og har mistet all den fine, røde pelsen sin. I dag oppførte han seg i hvertfall kjempefint, og det var ikke noe tull på bordet eller på bakken. Så nå skal han få utstillingspause i mange måneder :-) Jago viste seg fint i dag, på tross av både varme og gress - hans to verste fiender ;-) Han fikk CK og plasserte seg til slutt som nummer 4 i beste hanhundklassen. 14 hanhunder var påmeldt, og det var 8 hanhunder med CK, så vi er veldig fornøyde med det!! Alt i alt en flott dag med mange nye og gamle kjente. Vi har ikke et eneste bilde fra dagen, så det får vente til neste utstilling!


 

SKK Ransäter

Dommer: Moa Persson

Jago: 1.1 jakt/bruksklasse

Sasja: 1.1 HP i juniorklasse

Vi dro til Sverige på jakt etter et championat - men kom hjem uten. Dommeren holdt tilbake CK'en fordi hun ville ha en type hund med større brystkorg enn det Jago har, og slik er det noen ganger. Vi må bare prøve igjen! Sasja var litt vrang, ville ikke stå på bordet, ville ikke trave - you name it. Derfor var vi veldig fornøyde med en HP! Det er han vel fortjent når han oppfører seg ordentlig, så det var bra dommeren så forbi hans barnslige oppførsel!

 

Hedmark DHK, Rasemesterskap i blodspor 2010

Dommer: Bjørn Sønsteby

Jago: 1. premie med HP og prøvevinner, rasemester 2010

Jago gikk et fint spor og jobbet godt, som vanlig. Dommeren var streng på at sporet skulle være mest mulig likt et ettersøk, og var derfor ikke en dommer som stoppet opp og ventet dersom hunden gikk feil. Her gjaldt det å stole på seg selv og hunden, og å lese hunden godt! Mot slutten av sporet hadde to sporleggere lagt spor oppå hverandre, noe som skapte en ekstra utfordring for Jago. Dette klarte han imidlertid strålende. Dommeren var veldig imponert over det, og syns Jago løste det på en utmerket måte! Skanken i enden var det noen som hadde tatt, så det var ikke så lett å vite om Jago hadde truffet sporslutten perfekt eller ikke. Men det hadde han altså gjort, for dommeren var mektig imponert over han, ja faktisk så imponert at Jago ble prøvevinner!! Fantastisk moro! Dommerens første kommentar da resultatet var klart var: "Det er nesten så jeg vil si at jeg har blitt nyforelska", og det sier vel det meste! Han likte sporhunden vår!!

Jago vet tydeligvis hvor han kommer fra, bare se på flagget!

 

ODHK Dokka

Dommer: Michael Allerup Nielsen (DK)

Jago: 1. Chk 1. Chkk  CK  2. BHK

Sasja: 1. Jk 1. Jkk

Sasja fikk en ren førstepremie, og det er helt greit. Han stilles nå utelukkende for treningens skyld, og han ser såvisst ikke ut som en CK-hund for tiden. Ung og dum, dum og deilig, ja, noe sånt! Ung og deilig, tenker jeg vi sier! Jago stilte for første gang i championklasse. Dommeren var opptatt av størrelse, så derfor vant Jago championklassen i dag. Han ble til slutt plassert som nummer 2 i beste hanhundklassen.

 

 

World Dog Show i Herning, Danmark

Dommer: Wera Hübenthal (S)

Jago: 2.excellent i brukshundklasse

Sasja: Very Good i juniorklasse

WDS i Danmark, selve høydepunktet med turen, og noe vi har gledet oss til lenge! Sasja ble i dag for lett i selskapet, og måtte ta til takke med Very Good. Han er både liten og ung enda, Sasja, men han kommer! Vi ser konturene av en stjerne! Denne dagen ble han rett og slett for spinkel i forhold til de andre hanhundene, og røk fort ut. Synd han ikke fikk vist sitt flotte trav, da han i dag var mye bedre fokusert enn i går. Vi var stolte av ham uansett! Jago var mer dommerens type, og han fikk excellent. Jago var først ute i en stor brukshundklasse, og travet som en GUD i dag! Han koste seg på teppeunderlaget, og gjorde hva som helst for en liten kjøttbollebit. Han var virkelig flott, og vi var så stolte da han plasserte seg som nummer 2 i den store brukshundklassen, kun slått av Sasjas halvbror, Knacky-Knave's Monterosso. Han slo dermed hunder fra Belgia, Nederland, Tyskland, Sverige, Danmark og Russland, og var kun 1 plass unna et dansk championat!! Ufattelig morsom opplevelse, og noe vi kommer til å huske lenge. Takker alle kjente for noen fantastiske dager i Danmark, og gratulerer til alle sammen som gjorde det bra!! Er så stolte av dere alle sammen, både mennesker og hunder :-)

 

Se bildene i stor-format, og resten av bildene fra turen i fotogalleriet.

 

WUT i Silkeborg, Danmark

Dommer: Dietrich Hollmann, Tyskland

Jago: 3.excellent i brukshundklasse

Sasja: excellent res. i juniorklasse

Første utstillingsdag i Danmark var WUT i Silkeborg. Sasja var først i ringen, men ville aller helst hoppe, bite i båndet, og være skikkelig rampete! Allikevel fikk han i korte perioder av gangen vist fram define bevegelsene sine, og han var superflink på bordet. Han fikk excellent av den tyske dommeren, og det var vi strålende fornøyde med. I konkurransen om plasseringene ble han dog alt for rampete og ukonsentrert, og endte som nummer 5. Deretter var det Jago sin tur. Han oppførte seg eksemplarisk, og fikk også excellent. Konkurransen om plasseringene var hard, og dommeren ville se hundene mange runder rundt før han bestemte seg. Jago var på et tidspunkt oppe på 2. plass, men dommeren ombestemte seg og flyttet han ned til 3. plass igjen, på grunn av at han synes jeg måtte backe Jago opp for mye for å få opp travtempoet (godbit og pipeleke). Derfor endte vi som nummer 3, noe vi selvfølgelig var strålende fornøyde med allikevel! Kun klassevinnerene ble tatt inn igjen til Bhk og Btk i langhårsringen.

 

Lille Jago i midten!

Se bildene i stor-format, og resten av bildene fra turen i fotogalleriet.

 

GRDHKs utstilling i Skarnes

Dommer: Ulf Wall (S)

Jago: 1. BK 1. BKK CK 1.BHK CERT BIR BIS-3

Sasja: 1. JK 1.JKK HP

Litt duskregn men ellers mye finere vær enn gårsdagen! Sasja var først ute, og oppførte seg fint! Han er kommet i en skikkelig pubertetsperiode, og er derfor litt uforutsigbar, og kan synes at ting er myye skumlere nå enn for en måned siden. Men det gikk fint, og han oppførte seg eksemplarisk - bortsett fra en liten bjefferunde mot en elghund som gikk forbi. Han syns vel den hadde feil farge og for lange bein ;-) Sasja fikk 1. 1. med HP, og vi er storfornøyde med det! Fortjent! Deretter var det Jago sin tur i ringen. Han ville til min store overraskelse trave pent for svinekjøttbollene jeg hadde med meg, og hadde en kjempeforbedring fra sist! Dommeren likte han, og belønnet han med en CK - og han var den eneste LN-hanhund som fikk det i dag. Da var det klart at Jago tok certet, og kunne legge ENDA en tittel til navnet sitt: N UCH!! Og det på 24 timer!!! Fantastisk helg, som vi kommer til å huske leeeenge....!

 

Helgens fangst!!

 

BIS-3

Sasja på bordet

 

Sasjas kritikk: Utmerket type. Meget godt hode. Korrekt bitt. Meget god hals. God front med noe krokiga framben. Noe kort brystkasse. Sterk, lang rygg. Godt kryss. Noe knappe bakbensvinkler. God benstamme. For alder meget god pels. Meget gode bevegelser. (Sasja har egentlig veldig gode bakbensvinkler - men gjør hva han kan for å strekke de ut når han står på bordet. Satser på å få stille opp i gress neste gang)

Jagos kritikk: Utmerket type. Meget godt hode. Korrekt bitt. God hals. Noe framskutt skulder. Meget god brystkasse. Lang, sterk rygg. God bakbensvinkel. Godt musklet. Meget bra pels. Gode bevegelser.

 

Ordinær blodsporprøve i Skarnes, GRDHK

Dommer: Jan Erik Haugen

Jago: 1. Premie og prøvens beste dachs

Været var ufyselig! Det hadde regnet helt siden sporene ble lagt, og ikke bare litt heller. Det plasket ned i store mengder, og varslet om vanskelige forhold. Jago var ute ganske tidlig, men det betydde ikke at det var et lett spor å gå... Deler av sporet lå under vann, da stier hadde blitt til bekker i flere meter av gangen. Allikevel jobbet Jago godt, og kom fornøyd til sporslutt! Dommeren røpet ikke mye, men sa at dette kom de til å få betalt for...  Det var veldig spennende å vente på resultatene, men omsider kunne vi strekke armene i været og konstatere at vi har en N VCH! Jago ble i tillegg prøvens beste dachs, og det er vi kjempestolte av! Å få 1. premie i dag var en bragd som bare 4 hunder greide, og hele 15 av 22 hunder fikk 0 i dag!! Kjempestolt av lille N VCH Örnbergets Zantiago!! 

Jagos kritikk: Her brukes det 26 min på hele sporet. Tar alle hindringer uten store problemer. 1. pr. Sporstart: Utmerket. Tempo, tapsarbeid, konsentrasjon og vilje, arbeidsmåte, helhetsinntrykk: Meget godt

Dagens helter

 

NKK Drammen

Dommer: Marianne Holmli

Jago: 1. BK 1. BKK

I dag skilte det en hel premiegrad mellom Jago og gårsdagens vinnerhund, i Jagos favør. Jammen går det opp og ned i utstillingens verden!! Allikevel ble det ikke noen CK på Jago i dag, og det kan han vel egentlig skylde seg selv!! ;-) Han skulle baaare snuse, enda det kortklipte gresset burde passe perfekt til litt fart. Dommeren sa hun syns det var veldig synd at han ikke ville bevege seg, for hun syns han var fin. Det ble ikke delt ut noe hanhundcert, så hadde han fått CK'en, hadde han blitt N UCH i dag. MEN, sånn er livet, vi prøver igjen neste helg!

 

Utstilling i Skoger, Vest-Busk DHK

Dommer: Eva Jönsson

Jago: 1. BK 2. BKK CK 3. BHK

Jago travet overraskende bra til å være han for tiden, men ble allikevel slått av sin konkurrent i brukshundklassen. Også en veteran lurte seg i mellom i beste hanhund-klassen, og Jago endte som 3. BHK. En helt grei dag, og vi er strålende fornøyd med å få nok en CK på gutten vår. Sover på hotell i Asker til i morgen, da blir det NKK Drammen.  

 

Bevegelig blodsporprøve i regi av Hedmark DHK

Dommer: Eva Moen

Jago: 1. premie

Jago gikk i dag, 28.05.10, inn til sin andre 1. premie på bevegelig blodsporprøve. Han gikk et fint spor sammen med mamma (Anne). Underveis fikk han nok øye på litt av hvert, for midt i sporet hadde han plutselig stoppet opp, kikket inn i skogen, løftet på foten som en fuglehund, og reist hårene på ryggen. Både dommer og fører tenkte at, nå er det slutt, nå mister han helt fokus. Men neida, man skal ikke undervurdere Jago. Etter en liten stund satte han nesa i bakken igjen, og gikk videre som om ingenting hadde hendt. Han fant også et gammelt bein i sporet, og tok det opp og var kjempefornøyd. Han fikk beskjed om at det var feil, og bedt om å søke igjen. Nok en gang prøvde han seg på beinet, men da han heller ikke nå fikk beholde det, skjønte han at det måtte være feil. Han gikk uten store problemer resten av sporet, og markerte sporslutt - selv om noen hadde stjålet rådyrfoten!! Heldigvis lå den et lite stykke lengre bort, og Jago fikk belønningen han så gjerne vil ha :-)

Dommerens kommentar: En ekvipasje som sammarbeidet meget bra. Tok vinkel med opphold. Markerte sårleie. Utredet ferskspor. Sporingstid: 35 min.   

Sporstart og tempo: Utmerket

Tapsarbeid, konsentrasjon og vilje, arbeidsmåte og helhetsinnrykk: Meget godt

 

Hedmark DHK, Løten

Dommer: Bertil Lundgren

Jago: 1 BK. 1 BKK. CK CERT 2.BHK

Jago stilte i brukshundklasse, og oppførte seg som vanlig fint. Han hadde litt bedre tempo i dag, selv om han fortsatt ikke traver i ringen slik vi vet han kan utenfor! Dommeren likte han og typen veldig godt, og han fikk en flott kritikk. Som vanlig en koselig utstillingsdag med mange kjente. Dette var Jagos cert nummer 3, litt rart å tenke på at det hadde vært det siste og avgjørende certet om utstillingen bare hadde vært 1 og en halv uke senere - Jago blir 2 år 2. juni.

Jagos kritikk: Utmerkte proporsoner, vakkert maskulint hode, korrekt bitt, bra hals/skulder, velvinklet, bra forbryst/brystkasse, flott overlinje, beveger seg med bra steg, skulle hatt litt mere driv, utmerket pels og pelskvalitet

 

Sasja og Jago med noen merkelige ansiktsuttrykk ;-)

Aust-Agder DHK, Lillesand

Dommer: Pauliina Sjöholm

Jago: 1. BK 1. BKK

Sasja: 2. beste hanvalp

Dagen i dag ble ikke like bra som gårsdagen. Jago var ikke dommerens type overhodet, og han fikk en dårlig kritikk som inneholdt få positive elementer. Må si oss fornøyde med en ren 1. premie, det var ikke vår dag i dag. Han vant heller ikke på at han også i dag tok livet med ro, og syns det var greit å "jabbe avgårde" i sitt eget tempo. Denne dagen går nok i glemmeboken!

Sasja deltok på sitt siste valpeshow. Han fikk en fin kritikk, og beveget deg i motsetning til Jago med stor iver og drive. Han ble fortjent slått av en kjempeflott hanhund, selv om han virkelig ga alt!! Kjempestolt av lille Sasjavalpen vår!!

Sasjas kritikk: Maskulin, elegant hanhund. Vakkert hode, kort, rak overarm. Vakker overlinje, velvinklet bak. Ønskes mer forbryst. Vakker pels, bra benstamme. Beveger seg med bra drive. Trivelig temperament.  

Sasja

Jago

 

NKK Kristiansand

Dommer: André van der Broek

Jago: 1. BK 2. BKK CK 2.BHK R-CACIB

Nydelig sommervær i Kristiansand, selv om vinden var innom for å minne oss på at det enda bare er mai... Var en fin dag med en dommer vi likte veldig godt! Han likte Jago også, og dommeren sa at begge de to hanhundene i brukshundklasse definitivt fortjente CK. Jago ble slått av Brolle (Knacky-Knave's Lambrusco) og det var egentlig akkurat som vi håpet på! Brolle ble med dette certet champion, og vi gratulerer oppdretter Ingemari og eier Liv!! Veldig glade på deres veiene! Alt i alt en bra dag for mange! 

Jagos kritikk: 2 years old male, nice type and good proportions, typical, maculine head, good teeth, nice expression. Lips could be a bit tighter, bit low set ears, strong neck and topline, like a traction more wilhe(?) - good ribcage, correct angulated in front and rear, a bit high tailset, could show a bit more temperament, movement, shining coat, good feet.

Er veldig fornøyd med kritikken, i og med at Jago er skikkelig "sirompa" om dagen! Vil aldeles ikke trave i ringen slik han gjør utenfor, er sliiiitsomt det...! Så må jobbe med motivasjonen fremover!  

PS: Viste i tillegg til Jago dvergdachs i championklasse og kanindachs i storeringen i dag, veldig gøy! Takk til eier Jannicke for tillitten!

 

NKK Bø

Dommer: Cindy Pettersson

Jago: 1. UK 1. UKK CK CERT 1. BHK CACIB BIR

Fantastisk utstillingsdag i Bø! Til tross for et ufyselig vær og en iskald utstillingshall kom vi oss inn i ringen - og bra var det! Jago var en drøm i dag, så utrolig oppmerksom og flink, og elsket virkelig ringen. Sto som en Gud på bordet og travet kjempefint. Han var så blid og fornøyd at jeg til og med fikk til fristillingen, han logret og stilte seg opp og kunne sjarmert hvem som helst. Dommeren likte han kjempegodt, og jammen ble han ikke satt opp som BIR i dag. Det smakte med et storcert og et CACIB etter en lang, og KALD dag! Vi hadde selvfølgelig glemt kameraet hjemme.... Men ble noen brukbare bilder med litt hjelp fra andre, heldigvis! En minnerik og utrolig fin dag!

Jagos flotte kritikk:

"Utmerkt typ, storlek og proporsjoner, kunne ha nogot edlare nosparti og litt mindre stopp. Er i øvrigt myket svårt at finna nogre fel på. Utmerkte rørelser"

BIR og BIM-bilde kommer!!

 

 

ODHK Skreia, 23.01.10

Dommer: Petter Steen

Jago: 1-1 HP

Sasja: 3. plass i 4-6 mnd.

 

Første utstilling i 2010, og første valpeshow for lille Sasja. Jago stilte for første gang i unghundklasse.Valpeshowet var først. Sasja var blid og glad som alltid, og travet så fint som bare det - ute på sidelinja før det var vår tur. Da vi kom inn i ringen var det helt slutt! Han var ikke interessert i å trave i det hele tatt, og han skulle heller ikke stå rolig på bordet. Best når det ikke gjelder, er det ikke sånn? ;-) Vi ble sist i klassen, bak to flotte valper etter halvbroren til Sasja, Knacky-Knave's Lambrusco. De var flotte, og mye mer harmoniske enn vårt lille monster som fortsatt er så veldig valpete ;-) Så det var en helt riktig avgjørelse, og det hadde nok blitt sånn uansett om Sasja hadde oppført seg eksemplarisk. Men det som i hvertfall er positivt, er at han oppførte seg eksemplarisk utenfor ringen, mot alle mennesker og dyr! Så god trening for lille monster.

Det ble lenge å vente før det var Jago sin tur til å entre ringen. Da det omsider var vår tur, var vi egentlig litt lei hele greia, både handler og hund. Men vi kom oss da inn i ringen! Jago likte ikke den glatte parketten noe særlig (det gjorde forresten ikke Sasja heller), og da han også hadde litt for lange klør (Skikkelig sløvt av oss!!!), ble ikke bevegelsene hans slik de kan være. Han vant unghundklassen med en HP i dag, og beskjed om at klørne måtte klippes kortere! Gode premieringer eller ikke - det var en koselig dag med masse folk fra "utstillingsgjengen", og det var godt å komme i gang igjen.

Sasjas kritikk: Maskulin valp, herlig hode, bra uttrykk, godt vinklet framme. Herlig kropp og benstamme, bra proporsjoner, gode poter, men vrir litt mye venstre framben i fransk stilling. God kondisjon. Beveger seg med noe korte steg fra siden. Noe understillt bak, parallell bak, OK framme. Lovende, men trenger masse tid og trening.

Jagos kritikk: Maskulin hanne, bra proporsjoner av utmerket type. Herlig hode og utrykk, gode poter men lange negler. Litt steil skulder, ellers godt vinklet foran. Bra bryst, kropp og benstamme. Stram overlinje, fin underlinje, litt løs halshud, stram kondisjon. Beveger seg bra fra siden, parallell bak, smal framme, tiltalende temperament. Velvist. 

Har fått premie jeg da ;-)

 


 

 

 

 

Christina og Anne Bergsengene

 

Viulvegen 16, 2380 Brumunddal (N)

 

 

 

 

 

 

N UCH SE UCH N VCH SE VCH

 

Örnbergets Zantiago