Siden vises best i Internet Explorer                                                           http://www.zantiagosiden.com © Alt på denne siden er copyrightbeskyttet

 

Resultater 2009 

 

 

 

 

 

 

 

 

[2010] [2011] [2012] [2013]

 

03.10.09

Kongsvinger

Dommer: Marita Krantz (S)

Arrangør: Glåmdal og Romerike Dachshundklbb

Resultat: 1. kval 1.konk CK  CERT  1. BHK  BIR  BIS-4

Iskald høstdag på Kongsvinger i dag. Etter gårsdagen var ikke forventningene så høye da vi dro nedover, men vi hadde jo meldt på så det var jo bare å ta turen. Ble god tid til oppvarming og tissepause i dag, så Jago beveget seg fint da det var vår tur til å vise oss fram. Supergutten viste seg fra sin beste side, og travet fint rundt i ringen. Dommeren likte han veldig godt, og påpekte at han var av "idealstorlek". Jago er jo alltid minst av alle, så positivt at en hund som han blir satt opp selv om han er mindre enn mange andre hanhunder. Vi fikk en CK, og jubelen sto i taket (selv om det var utendørs...!). Den aller første CK'en kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt: Siste utstilling i år for vår del! Vi var SÅ glade og smilte fra øre til øre. Det var kun en annen hanhund påmeldt i dag, og da han ikke fikk utdelt CK, var det også klart at vår lille gutt hadde blitt beste hanhund og fått sitt første cert! Vi fikk en kjempekritikk av dommer Marita Krantz, kanskje den aller beste han har fått. Da heller ingen av tispene fikk CK i dag, fikk vi også BIR-rosett og "billett" til BIS-finale. Over all forventing ble vi plassert som nummer 4 i BIS'et, og slo med det to veldig vakre BIR-hunder. En kjempeartig dag!

Kritikken lød: En lagom stor juniorhanne av meget god type. Bra hode og korrekt bitt. Bra hals, rygg og kors. Bra brystkorg med et herlig bryst. Gode vinkler med meget bra benstamme, og bra rørelser. Bra pels.

BIS-finale. En arm på avveie!

Litt sommerpels enda..

Full fart ;-)

 

04.10.09

Hamar

Dommer: Lisbeth Campbell (N)

Arrangør: NKK

Resultat: 1. kval 1. konk.

Lørdag var det utstilling i vikingskipet på Hamar. Jago har ligget i hardtrening den siste tiden, og har blitt en skikkelig muskelbunt. Vi hadde derfor tro på at han skulle få en bra premiering, og krysset fingrene for at dommeren skulle mene det samme. Jago likte ikke teppet som var i ringen, som var bulkete og inneholdt mange interessante lukter. Han ville derfor ikke vise seg like fint som vanlig, og fikk desverre ikke opp farten skikkelig, sånn som vi vet han kan. I tillegg var det vansklig å få varmet opp skikkelig i vikingskipet, fordi det var ganske trangt og mye folk. Resultatet ble 1. kval 1. konk. Kritikken kan du lese under:

Hanhund av god type. Vakkert hode. Noe steil skulder. God kropp, ønsker bedre vinkler fram/bak. Meget god benstamme, fine poter, litt kort hals. Ønsker bedre bevegelser. Vakker pels, fin kondisjon.

 

25.09.09

Bevegelig sporprøve i Løten

Dommer: Randi Elsetrønning

Sporlegger: Jan Tangen

Fører: Anne Bergsengene

Arrangør: Hedmark Dachshundklubb

Resultat: 1. premie

25. september gikk Jago sin første bevegelige sporprøve. Vi var litt usikre på om det ble noen prøve, siden Eva som skulle dømme hadde skadet beinet sitt helgen før. Derfor hadde vi ikke noen store forventninger da vi dro til Løten, og tenkte egentlig at det antagelig bare ble vanlig sportrening. Men da vi kom frem fortalte Eva at hun hadde gjort avtale med en annen dommer, Randi Elsetrønning, som skulle dømme oss i stedet. En liten overraskelse, men veldig gøy at det ble prøve allikevel! Jan Tangen hadde lagt dagens spor. Jago var som vanlig oppspilt og gira da han fikk på sporsele og line, han vet godt at han skal få lov til å gå spor, og det syns han er kjempegøy!! Sporet gikk i ganske høy lyng og mose, så vi var litt spente på hvordan det kom til å gå. I tillegg har været vært ganske tørt, og Jago går som regel best i regn! Men han viste fort at det ikke var noe å bekymre seg for. Sporstarten tok han fint, og gikk avgårde målbevist og i ganske høyt tempo. Jago fant skanken etter ca. 15 minutter. Han hadde et lite tap i noe som kunne se ut som en vinkel, men ellers ingen større problemer. Vi hadde en god følelse, og var veldig fornøyde med at han fant sporslutt så fort! Det var han nok selv også, han logret like førnøyd som vanlig da han fant skanken i enden av sporet! Dommeren sa fort at hun syns det var veldig bra. Spurte også hvor gammel han var, og om det var den første prøven hans. Spente kjørte vi tilbake til resten av gjengen ved bålet for å vente på kritikk. Men, siden vi ikke trodde vi skulle gå prøve allikevel, hadde vi glemt stamtavle etc. hjemme. Derfor ble det ingen kritikk på Jago, men vi skal møte dommeren neste lørdag og få den da. Blir spennende! Heldigvis fikk vi allikevel en muntlig kritikk og premiering, slik at vi visste hvordan det hadde gått! Dommeren sa at hun syns det var veldig bra! Jago gikk perfekt frem til første vinkel, tok den på strak arm, gikk perfekt videre helt til andre vinkel, der var det vinkel med blodopphold. Dette er vinkelen hvor han lette litt rundt før han gikk videre. Så gikk han perfekt til tredje vinkel, perfekt til fjerde vinkel, og rett til sporslutt! Jago fikk en ren 1. premie, og var svært nære en HP! Hadde det ikke vært for leterunden i vinkel 2, hadde han faktisk også fått en HP! HURRA!! Kjempegøy at det gikk så bra!

Kritikk:

Hunden starter og går veldig fint helt til andre vinkel, der var det blodopphold. Ble litt kryssing før han finner sporet igjen. Sporer videre helt til sporslutt uten noen problemer. En meget god ekvipasje.

Jago fikk utmerket for tempo, og meget godt for sporstart, tapsarbeid, konsentrasjon og vilje, arbeidsmåte og helhetsinntrykk!

På vei til sporstart. Jan Tangen, Anne og Jago, og bakerst dommer Randi Elsetrønning.

Jippi!

Flink sporhund.

En glad hund og fører!

Skanken er såå morsom og god!

 

12.07.09

Grundset/Elverum

Dommer: Marianne Holmli (N)

Arrangør: Hedmark Dachshundklubb

Resultat: 1. kval 2. konk HP

Helgens andre utstilling. Denne dagen skulle langhår normal dømmes som nummer to, og Jago var derfor pigg og fornøyd inne i ringen. Nesten litt i meste laget, da han helt mot slutten fant ut at han skulle vri seg ut av utstillingsbåndet og styrte bort til en strihår på sidelinjen.. Jaja, sånn er det å være en glad og sosial liten dachs! I dag var det to hunder i juniorklasse, Jago, og gårsdagens vinner av klassen. I dag ble resultatet 1. premie med HP på begge to, og Jago ble nummer 2, slik som dagen før.

Kritikken er kjempefin:

Velutviklet for alderen, elegant og maskulin, velskåret hode, litt store øyne, godt tilbakelagt skulder, velkroppet, kunne hatt lengre brystkasse, sterk i lendepartiet, meget bra bevegelse, sterke poter, litt fallende kryss, velgående, særdeles god pelskvalitet for alderen, velvist, trivelig temperament.

11.07.09

Grundset/Elverum

Dommer: Erica Pettersson (FIN)

Arrangør: Oppland Dachshundklubb

Resultat: 1. kval 3. konk HP

Den første av to utstillinger under Hedmark Dachshundklubbs sommerleir. Langhår normal skulle i dag bedømmes helt til slutt, og det ble derfor mye venting. Jago oppførte seg som vanlig fint mot mennesker og dyr, men ble etterhvert ganske lei, forståelig nok. Derfor var det godt når det endelig var vår tur! Jago oppførte seg fint i ringen, og står fjellstøtt på bordet mens dommer sjekker både foran og bak. Han har heller ingen problemer med å vise frem tennene sine, og venter tålmodig til dommer er ferdig. En drøm å ha med på utstilling, med andre ord! I tillegg koser han seg fælt når han får oppmerksomhet, og han elsker å hilse på alt og alle. I dag ble det en ny 1. premie med HP, og det er vi fornøyde med. Jago trenger mer tid til å bli moden i kroppen, og i dag var han rett og slett for lite ferdig til å hevde seg mot de to andre hundene i klassen, som begge fikk CK.

Jagos kritikk: Stor (Hmm.. litt pussig at dette står på kritikken, Jago er mindre enn de fleste andre standarddachsene vi møter!), elegant hanne, vackert huvud, noe kort hals, frembensvinkel i balans, god lengde på brystkorg, god over och underlinje, velvinklad kors, står trångt, rør seg flytande, vacker pels och farge.

 

14.06.09

Skarnes

Dommer: Lars Hjelmtvedt

Arrangør: Glåmdal og Romerike Dachshundklubb

Resultat: 2. kval

I går bar det i vei til utstilling på Skarnes, en utstilling vi i utgangspunktet ikke hadde planer om å stille på. Men sånn er det vel ofte, man greier ikke holde seg unna! Gårsdagen ble desverre ikke helt slik vi hadde tenkt, og kan nok ikke karakteriseres som noe høydepunkt i karrieren. Allikevel bør vi kunne anse oss som fornøyde, da lista i dag var lagt høyt, og det kun var de beste av de beste som nådde opp. Jago er fremdeles ung, og har enda mye å gå på, og kritikken han fikk var verken urimelig eller feil. Jago ble trukket for det samme denne gangen som sist, men i motsetning til dommer på forrige utstilling som valgte å holde tilbake CK'en, valgte dommeren i dag å gi en 2. premie. Dommere er forskjellige, og det er slik det er på hundeutstilling. Man har oppturer og nedturer, og det er tross alt en del av gamet.

Kritikken til Jago lød:

1 år gammel hannhund. Meget god type. Kraftig, maskulin skalle med godt uttrykk. Tilstrekkelig hals, framskutt front. Sterk rygg. Godt kryss. Brystkasse mangler enda volum, er smal i nedre del og gir derfor ikke nok støtte til frambein. Beveger seg lett og ledig. Bred front, aning smal bak. Fin pels og farge. Trivelig temperement MEN på grunn av brystkasse får han 2. premie.

Jago stilles opp foran dommeren. I bakgrunnen: Eiere til Storfotens Gaia, familien Alhaug, som vi hadde en kjempekoselig dag sammen med!

Jago har en morsom teknikk der han legger seg ned ved stolen vår, for så å rulle og dra seg bortover til han kommer til den som sitter ved siden av, slik at han kan få litt kos. Sjarmerer selvfølgelig alle i senk.

Hei du unge mann, der hadde jeg faktisk tenkt til å sitte!

Storfotens Gaia slapper av i sin nye seng mellom to stoler.

24.05.09

Løten

Dommer: Petter Steen

Arrangør: Hedmark Dachshundklubb

Resultat: 1. kval 1. konk HP

I går var det utstilling i Løten, og siden det ikke er lange veien dit, tok vi turen. Jago virker frisk, rask og pigg igjen, og med en veterinærattest på hvorfor han er barbert i nakken, fant vi ut at det ikke ville skade å stille han ut når han tross alt allerede var påmeldt. Jago var glad og fornøyd, og trivdes ute i den flotte solen. I ringen oppførte han seg fint, og dommeren likte ham godt. Han uttalte blant annet at han syns han var stilig, og at selv om han enda var litt smal i brystet, så var det godt utviklingspotensiale. Han fikk en 1-1 med HP, og det er vi fornøyde med på den vesle unggutten vår.

Kritikken lød:

11 mnd. Stilig hanhund av utmerket type, maskulint hode, bra bitt, normalt vinklet foran, ennå smal i brystet, bra kropp og benstamme for alderen, litt halshud, normalt vinklet bak, bra kryss, beveger seg parallelt bak, noe smalt framme, fint driv fra siden, vakker pels, velvist, trivelig temperament.

Leppa mi har hengt seg opp!

Strålende sommervær! Neste gang skal vi ta med solkrem, for i dag er vi røde som tomater!

 

 

26.04.09

Skien

Dommer: Anette Edlander

Arrangør: Telemark Dachshundklubb

Resultat: 1. kval 1. konk HP

Aller første voksenutstilling for Jago. Utstillingen foregikk ute i finværet, og det var en koselig dag og et flott arrangement av Telemark Dachshundklubb! Jago var veldig konsentrert, flink og rolig i dag, og det merkes at han har blitt mer voksen i hodet de siste månedene. Han oppførte seg eksemplarisk mot mennesker og hunder som vanlig, og var lett å håndtere både utenfor og inne i ringen. Veldig stolte over vår lille juniorhanne! Vi var veldig fornøyde med å få en rød sløyfe, og smilet ble enda større da Jago vant klassen. I tillegg fikk vi med oss en HP-rosett, noe vi er veldig stolte over og glade for! Fikk også en kjempekritikk, som vi ikke kan være annet enn fornøyde med. Jeg fikk i tillegg for første gang velvist, noe som selvfølgelig er gøy!

Kritikk:

Maskulint, bra hode, kunne vært mer elegant. Utmerket hals og overlinje. Gode vinkler framme og bak. Velutviklet brystkorg, godt forbryst. Rør seg meget bra från sidan, parallelt bak og framme. Fin pels, flott silhuett, velpresenterad. 

   

  

 

17.01.09

Skreia

Dommer: Svein Nordang

Arrangør: Oppland Dachshundklubb

Resultat: BIR og BIS-4

Zantiagos siste valpeshow. Utstillingen foregikk inne i et forsamlingslokale med parkettgulv, og veldig mange hunder slet på det glatte underlaget. Noen handlere/eiere måtte rett og slett gi opp, og bære hunden ut. Hjemme har vi stort sett parkett i de fleste rom, og Jago var derfor ikke redd for å trave i ringen. Han kunne nesten godt ha vært litt mer skeptisk, for det ble litt byksing her og der. Særlig langs den siden med mesteparten av publikum. Ikke lett når man er så glad og vil hilse på og leke med alle hunder og mennesker! Fordelen med dette var at han hadde utrolig god driv og bevegelser langs de andre sidene. Han var også utrolig flink til å vise frem tennene sine, noe vi har trent på. Vi var strålende fornøyd med å få bekreftet at han har utviklet korrekt bitt og at han har fullt tannsett! Det var en grundig og streng dommer, og han påpekte at han syns Jago hadde litt kort hals og brystkasse. Ellers fikk vi både litt ris og ros, og han var flink til å gi tips til hvordan Jago kunne ta seg enda bedre ut i ringen. Fint å få litt tips også, når man er på valpeshow. Vi er jo der for å trene, både handler og hund! Jago var alene i klassen, og vi fikk BIR-et. I BIS-finalen ble vi plassert som BIS-4. Vi er veldig fornøyde med kritikken vi fikk:

Passe stor, godt hode, korrekt bitt. Aning kort hals, velkroppet med god over/underlinje. Aning kort brystkasse, tilstrekkelig vinklet. God pels, fin farge, meget gode bevegelser, prima temperament.

 

 

 

30.11.08

Andebu

Dommer: Lars Hjelmtvedt

Arrangør: NKK Region Vestfold

Resultat: BIR og BIG-2

 

Bilde tatt før BIG-finalen.

Søndag 30. November bar det i vei til Andebu og NKK valpeshow. Det var ca. 260 valper påmeldt totalt. Det var i alt påmeldt 3 hunder i klassen til Jago, men på grunn av at én ikke møtte opp og  én var påmeldt i feil klasse, var det plutselig bare Jago igjen. På grunn av dårlig føre og glatte veier kom vi litt seint frem til Andebuhallen. Dette smittet av på Jago og han var utrolig stresset inne i ringen. Allikevel likte dommeren han, og vi fikk en kritikk vi er kjempefornøyde med! Det ble lenge å vente frem mot BIG-finalen, da klassen til Jago var en av de første. En veldig sliten hund sovnet til slutt i buret sitt, etter å ha vært fullstendig propell rundt blant store og små. Da jeg vekte han før BIG-finalen var vi veldig spente. Heldigvis hadde den lille dubben gjort susen, og han virket veldig konsentrert i oppsamlingsringen. Da vi omsider ble ropt inn i BIG-ringen travet han så fint og viste seg som den flotte valpen han er. Vi ble med blant de 6 beste, og dommeren bestemte seg fort. Jago var veldig flink, og sto pent mens vi ventet på opplesning av de plasserte valpene. Da hverken BIG-4 eller BIG-3 var Jago, var jeg innstilt og fornøyd med en delt 5. plass, da det var mange pene valper i finalen! Jammen var jubelen stor da vi ble ropt opp som BIG-2! En utrolig stolt handler hørte jubelen på tribunen fra mor og de to som var med oss på tur. En fantastisk avslutning på dagen! Det som også var litt morsomt var at dalmatineren som slo oss i BIG-finalen senere var den som ble kåret til Best in Show.

Kritikken fra dommeren var:

"5 1/2 mnd. hann med langstrakte linjer, langstrakt fint hode med godt uttrykk. En aning lett underkjeve, fine øyne og ører, tilstrekkelig god hals, harmonisk vinklet foran og bak med fint markert forbryst, god over- og underlinje, fint kryss og halefeste. Passende benstamme, pels i felling. Trivelig temperament, herlig vesen.

 

          

 

BIG-2!

 

Du kan se fullstendig resultatliste fra BIG- og BIS-finalene HER!

 

 

04.10.08 

Kongsvinger

Dommer: Kjell Lindstrøm 

Arrangør: Glåmdal og Romerike dachshundklubb

 

Bare 4 måneder og 2 dager gammel debuterte Jago i utstillingsringen. Den skal tidlig krøkes, som det så fint heter! Også jeg, Christina, hadde min debut i ringen, og det var en spent hund og jente (og mor!) som sto i sprutende regnvær og ventet på at det skulle bli vår tur. I klassen til Jago var det bare to stykker påmeldt. Jago ble nummer to, men med konkurranse fra en nesten to måneder eldre valp så var det en helt riktig plassering. Vi var uansett kjempefornøyde med dagen og innsatsen, og kritikken lød:

Sjarmerende hannvalp. Trevlig hode med gode proporsjoner. Mørke, uttrykksfulle øyne, bra øronlapp. Trevlig rygglinje. Ennu mycket uutviklet i sin kropp. Fine vinkler foran og bak, herlig benstamme. Rør sig nu og då riktig bra. For ald. tilrekkelig pels. Lovande.

 

 


 

 

 

 

Christina og Anne Bergsengene

 

Viulvegen 16, 2380 Brumunddal (N)

 

 

 

 

 

 

N UCH SE UCH N VCH SE VCH

 

Örnbergets Zantiago